Boksen, wat is het eigenlijk?

Boksen, is een tactische vechtsport waarbij ringinzicht, de coördinatie van voeten, ogen en handen, en conditie centraal staan. Boksen is Fun! Dat is misschien wel het meest belangrijke.

Tijdens een bokspartij die je bijvoorbeeld op televisie ziet, proberen twee tegestanders punten te scoren door elkaar op de juiste trefvlakken te raken, of te winnen op bijvoorbeeld een knock-out (KO).

In de training is dat echter nooit de bedoeling.  Je oefent stoten of combinaties van verschillende stoten; de directe stoot, de opstoot en de hoek. Je traint zowel kracht als pure snelheid om een tegenstander zowel snel en hard te kunnen raken. Natuurlijk wordt er aan sparring gedaan tijdens de trainingen. Dit is echter altijd respectvol en met gepaste kracht/snelheid. Dit om het veilig te houden voor iedereen.

Tijdens de training ben je naast de techniek ook bezig met de conditie. Touwtje springen, fietsen, sprintjes trekken, opdrukken en situps zullen regelmatig voorbij komen.

Onder leiding van ervaren coaches krijg je een training waarmee je je dag goed start. Je bent weer helemaal fit om de drukte van de dag aan te kunnen!

Wil je meer informatie of aanmelden?